Küçük ipuçlarıyla evinizin dış cephesini profesyoneller gibi boyayabilirsiniz.
Yüzeyi temizleyin: Duvarınızın üzerinde kalıntılar varsa bunu zımparayla kazıyın.
Onarım gerektiriyorsa: Duvarınızın yüzeyinde kireç kalmışsa, su bazlı boya kullanın ve ikinci kat öncesinde iyice
kurumaya bırakın.
Boyamaya başlayabilirsiniz: Boyanızın iyi kalitede su bazlı boya olmasına dikkat edin. Uygulama yukarıdan aşağıya doğru olmalıdır. Kapı ve pencere köşelerini fırçayla,
büyük alanları ise ruloyla boyayın.
Dış cephede doğru boyayı seçmek: Evinizin dış cephe boyasının iyi olması, size iki yarar sağlayacaktır. Cephenin güzel gözükmesi ve binanın dış etkenlerden koruması.
Nazırlık aşaması: Hazırlık aşamasını doğru yaparsanız bu sonrası için size rahatlık sağlayacaktır. Boyama işlemi için kuru, serin ve direkt gün ışığı olmayan bir gün seçin. Güneşin çok tepede olmadığı ilk yaz günleri idealdir. Boya yapacağınız alanın temiz olmasına özen gösterin. Boru ve oluklarınızı leke olmaması için gazete kağıdıyla kapatabilirsiniz.
Dikkate alınması gereken noktalar
Duvar boyası: Boyalarda çok geniş renk ve ürün alternatifi bulunuyor. Çoğu su bazlı olduğundan kullanım sonrasında fırçalarınızı rahatlıkla temizleyebilirsiniz. Kapı, pencere kenarları ve boruların bulunduğu yerlerde fırça kullanın. Ana alanı ise rulo ile boyayabilirsiniz. Dokulu yüzeyler için uzun tüylü, düz yüzeyli duvarlar içinse orta uzunlukta tüyleri olan fırçalar kullanın.
Kapı ve pencereler: İşe delik ve çatlakları cam macunu ile doldurmakla başlayın. Boyadan önce ahşabı zımparalayın. Eğer derin çatlaklar varsa, eski boya artıklarının iyice kazınmasına dikkat edin. İlk kat boyayı uyguladıktan sonra astar atın ve ikinci kat boyayı sürün.
Çitler: İyi sonuç almak için uygulamaya başlamadan önce küf, çamur ya da yosunları temizleyin. Yüzeyi temizlemek için sert bir fırça kullanabilirsiniz. Yoğun lekeli parmaklık ve çitleri yeniden boyamak en iyi çözüm. Rulo fırça yardımıyla çitlerinizi kolaylıkla boyayabilirsiniz.
Bahçe mobilyaları: Ahşap bahçe mobilyaları kış boyunca dış etkenlere maruz kalır ve eskimiş bir görünüm sergilerler. Onları yenilemek ve korumak için özel üretilmiş ürünler kullanmalısınız. Bu ürünleri fırçayla kolaylıkla uygulayabilirsiniz.
Araç, gereçler
Tazyikli yıkayıcılar: Uygulamaya başlamadan önce, yüzeyin toz, kir gibi özelliklerden iyice temizlenmiş olduğundan emin olun. Basınçlı yıkayıcı kullanarak yüzeyinizi temizleyebilirsiniz.
Sprey tabancalar: Duvar boyamak için alternatif olarak sprey tabanca kullanabilirsiniz. Uygulamaya başlamadan önce, boyanmayacak alanların üzerini kapatın ve sprey tabancayı ayarlamak için bir karton parçası üzerinde, küçük bir bölgede test edin. Sprey tabancayı duvardan yaklaşık 20-25 cm kadar uzaklıkta tutun ve ani hareketler yapmadan sıkın. Sıktığınız her boyayı daha önce uyguladığınız alanın üzerini örtecek şekilde püskürtmeye dikkat edin. Arada mesafe bırakmayın.
Emniyet uyarısı: Merdiven, yüksek bir platform ya da iskele kullanırken çalışma alanında kendinizi emniyete aldığınızdan emin olun. Yerden çok yüksek olan bölgelere ulaşmaya çalışmayın. Boya sırasında her zaman maske, gözlük ve eldiven kullanın.
Yogusmali kombi ile normal kombi arasinda ne farklilik var hangisini tercih etmeliyim yardimci olurmusunuz ?